Pınar'la Yaşam Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Dergisi Nisan 2019

BESLENME BAHAR MEYVELERİ Renkli, sağlıklı ve çok lezzetli Bahar meyveleri BAHAR GELİNCE GÜNEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERİR, MEYVELER RENKLENİR, RUHUMUZ CANLANIR. MEVSİMİNDE TÜKETECEĞİMİZ HER DOĞAL BESİN, VÜCUDUMUZA ŞİFADIR. GELİN BAHARIN TAPTAZE MEYVELERİNİN FAYDALARINA BİRLİKTE BAKALIM. PORSİYONLARA DİKKAT ETMEYİ UNUTMADAN HEM KENDİMİZ YİYELİM, HEM SEVDİKLERİMİZE YEDİRELİM. M A L T A E R İ Ğ İ s Lif ve pektin içeriği yüksek bir meyve olan Malta eriği, sindirim sitemini düzenler. s Tokluk hissi verir, diyet listelerine eklenebilir. s İçeriğinde bulunan flavanoid’ler sayesinde kalp sağlığını koruyucu etki gösterir. s Hücre hasarını önler. s Serbest radikallere karşı vücudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirir. s Rengini veren karotenoid’ler sayesinde göz ve cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur. s Yaprakları suda demlenerek tüketildiğinde ishal kesici etki gösterir. s Yaklaşık 4 adet Malta eriği 1 porsiyon meyveye denktir. M A L T A E R İ Ğ İ M A L T A E R İ Ğ İ M A L T A E R İ Ğ İ 6 I PINAR’LA YAŞAM

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3OTE1