Doğadan Cildinize Uzanan Güzellik
Faslı kadınların yüzyıllar boyunca mucizevî bir yağ olarak dudak ve cilt çatlaklarına, kırışıklıklara karşı kullandıkları, yaşlanmaya karşı Anti-Aging özelliğine sahip Argan Yağı saçtan, tırnağa kadar her alanda güzellik konusunda baş yardımcınız olmaya aday...

Argan, sadece Fas’ın güney batısındaki Sous Vadisi’nde yetişen bir ağaç türüdür. Yarı çöl halindeki vadinin kireçli toprakları, arganın çok dayanıklı ve meyveleri yağlı bir ağaç olmasını sağlar. Bu ağacın meyvelerinden elde edilen argan yağı ise, doğal kozmetik ve organik gıda sektöründe sıklıkla kullanılan, içerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle insan vücudu için en yararlı olan yağ türüdür. Argan yağı, cildi çok kısa bir sürede nemlendirir ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Modern tıp tarafından kısa süre önce keşfedilmiş olsa da, argan yağı Faslı kadınlar tarafından yüzyıllardır kullanılmaktadır. Argan yağının en etkileyici özelliği yaşlanmayı önleyici anti-aging özelliğidir. Argan yağı cildin genç kalmasını sağlar ve kırışıklıkların yok olmasına yardımcı olur. E vitamini açısından en zengin yağdır. 1 kg zeytinyağında 320 mg tocopherol bulunurken, 1 kg argan yağında 620 mg tocopherol bulunur. Bu zenginlik, argan yağının cilt için en yararlı yağ olmasını sağlar.

Geçen Senelere Meydan Okuyun

Argan yağı cildi yumuşatır, nemlendirir ve cildi kurumaya karşı korur. Gündüz ve gece kullanımıyla kuru ve nemli cilt arasında denge kurar. Nemlendirici etkisi çok güçlüdür; cildi dışarıdan gelen güneş, kötü hava ve soğuğa karşı koruyup çatlak ve gerginliklerin oluşumunu önleyerek erken yaşlanmanın önüne geçer.

Sivilceli Yüzler İçin

Argan yağı yüze haftada 2-3 defa olmak üzere hafif bir masaj ile cilde yedirilerek uygulanmalıdır. Maksimum etkinin sağlanması için tercihen gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Eğer sivilceniz varsa yatmadan önce yağı pamuklu bir çubukla da yüzünüze uygulayabilirsiniz. Argan yağı mutlaka temiz bir cilde uygulanmalıdır. Sonucu hızlıca göreceksiniz. Cildiniz daha pürüzsüz ve yumuşak olacak ve ipeksi bir his uyandıracaktır.

Çatlak İzlerini Yok Etmek Mümkün

Argan yağını mevcut güzellik kreminizle değiştirmeniz güzellik uzmanları tarafından da önerilir. Çünkü argan yağı yüzde 100 doğal bir üründür. Ciltteki çatlakları önlemesi ve cilde tekrar elastikiyet kazandırması açısından çok faydalı bir üründür. Argan yağı kullanımıyla birlikte pek de estetik olmayan bu çirkin izler silinir ve cildiniz elastikiyet kazanır.

Işıl Işıl Parlayan Saçlar

Argan yağı ile saçlı deriye günlük olarak masaj yapmak saç dökülmesini engeller. Yaşadığımız iklim içerisinde saçlarımız kirliliğe ve kimyasal şampuanlara maruz kalır. Böylece saçlarımız parlaklığını yitirir, donuklaşır, kırılgan ve kuru bir hale gelir. Argan yağı E vitamini içerir ve E vitamini de saçlı derinin ve saç kökünün beslenmesine yardımcı olur. Argan yağıyla kuru kırılgan ve solgun saçlarınıza parlaklık ve canlılık kazandırın.
Çocuğunuz okula gitmeye hazırlanırken son dakika uyarılarından kaçının. Bu sadece çocuğunuzun huzursuz olmasına neden olabilir.