Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Alinazik

Malzemeler:

  • 1 kg kemer patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 bardak Pınar süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş Pınar tereyağı
  • Tuz, karabiber ve kırmızı biber

Yapılışı:
Kemer patlıcanlar üzerlerinde bıçakla birkaç delik açılıp ateşte ya da tercihen fırında közlenir. Közlenen patlıcanlar kabukları soyularak ince ince kıyılır. Diğer tarafta kavrulan kıyma, suyunu salıp çektikten sonra tuz eklenir. Ateşten alınıp kırmızı ve karabiber ilave edilir. Başka bir yerde sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Ezilen sarımsaklar süzülmüş yoğurda katılıp krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Kıyılan patlıcanla harmanlanır. Yoğurt-patlıcan karışımı hazırlandıktan sonra bir servis tabağına konur. Üzerine kavrulmuş kıyma eşit şekilde dağıtılıp, yemeğin üzerini tamamen kaplaması sağlanır. Eritilmiş tereyağı yemeğin üzerine dökülür.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27