Ekşi Tatlı Soslu Bonfile Salatası
Malzemeler:
- 25 gr Akdeniz yeşillikleri
- 20 gr salatalık slays doğranmış
- 2 gr kavrulmuş susam
- 10 ml zeytinyağı
- 90 gr dana bonfile slays doğranmış
- 30 gr haşlanmış pirinç şehriyesi
- 30 gr ekşi tatlı sos
- 1 tutam jülyen doğranmış taze soğan
- Yeterince tuz ve karabiber.
Hindistan cevizi sosu:
- 20 ml Hindistan cevizi sütü
- 10 gr Pınar yoğurt
- 1 ml susam yağı,
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Yeterince tuz
Yapılışı:
Akdeniz yeşillikleri, slays doğranmış salatalık, kavrulmuş susam ve zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Hindistan cevizi sosunu hazırlamak için, yukarıda miktarları verilen Hindistan cevizi sütü, yoğurt, susam yağı, limon suyu ve tuz karıştırılır. Dana bonfileler tavada ters düz yapılarak tuz ve biberi ilave edilip pişirilir. Yeşilliklerle hazırlanan salata tabağa yerleştirilir. Tavada kızartılan bonfile, salatanın üzerine yerleştirilir. Karışımın kenarlarına Hindistan cevizi sosu dökülür. Son olarak üzerine bir tutam jülyen taze soğan ilave edilerek servise hazırlanır.