Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Fırınlanmış Dana Bonfile

Malzemeler (4 Kişilik):

  • 800 gr dana bonfile,
  • Tuz, karabiber,
  • 1 fincan (80-90 gr) Arbario pirinci
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 20 gr Pınar tereyağı
  • 1/2 fincan beyaz şarap, rendelenmiş 1/2 fincan (30 gr) parmesan peyniri
  • 1/2 fincan zeytinyağı, 1/2 lt (3 bardak) tavuk suyu,
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 80 gr mantar

Sosu için:

  • 1/3 şişe kırmızı şarap

Yapılışı:
200 gramlık 4 parça dana bonfilenin yanları karabibere bulanır, tuzlanır. İsteğe bağlı olarak fırın ya da ızgarada pişirilir. Kırmız şarap ocağa alınır, bir kapta koyulaşıncaya kadar pişirilerek sos elde edilir. Mantarlı risotto hazırlanır ve servis edilecek tabağa alınır. Üzerine parmesan peyniri serpiştirilir. Risotto'nun üstüne bonfile yerleştirilir. fiarap sosu döküldükten sonra servis edilir. Mantarlı Rizotto içinse, soğanlar zeytinyağı ile kızgın bir tencerede kavrulur. Risotto pirincini ilave edip sürekli karıştırarak 3 dakika daha kavrulur. Beyaz şarap ilave edilip çekene dek karıştırılır. Tavuk suyu azar azar kaynayıp çektikçe ilave edilir. Doğranmış mantarlar ilave edilir. Pişmeye yakın tuz biber konup biraz daha karıştırılır. Pirinç kolayca ezilebilecek şekle geldiğinde kenara çekilir. Krema, parmesan peyniri ve tereyağı ilave edilerek kıvama gelene kadar hızlı bir şekilde karıştırılır. Bekletmeden servis edilmesi gerekir, aksi takdirde çok çabuk katılaşır.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27