Galaktoboureko
Malzemeler:
- 40 gr irmik
- 330 gr toz şeker
- 35 gr mısır unu
- 6 adet çırpılmış yumurta,
- 1 kaşık limon rendesi
- 1 litre Pınar süt
- 80 gr irmik (extra olarak)
- 12 yaprak yufka,
- 125gr Pınar tereyağı
Fierbet için:
1 adet limon suyu, 330 gr toz şeker, 180 ml su, 1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı:
Kuru malzemelerden 40 gr irmik, toz şeker ve mısır ununu bir kaba koyup karıştırın ve yumurtaları ekleyin. Ilık sütü bu karışıma ilave edin. Karışımı bir tencereye koyun ve yavaş yavaş kalan irmiği içine ekleyerek pişirin. Kaynamasına izin vermeden hafif toklaşana kadar karıştırın ve daha sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin. 5 adet yufkayı her katını tereyağı ile yağlayarak dikdörtgen bir kaba yerleştirin. Soğumuş karışımı dikdörtgen kabın ortasına dökerek eşit bir şekilde yayın. Üzerini aynı şekilde yağlanmış 4 adet yufka ile kaplayıp kenarlardan düzgünce içeriye doğru katlayın. 45 dakika orta sıcaklıkta, fırında pişirin. Diğer tarafta şerbet için suyun içine limon suyu, toz şeker, limon kabuğu ve tarçın ilave ederek çok az kaynatın. fierbeti soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine hemen şerbeti dökün. Buzdolabında yarım gün kadar bekletin.