Gelato Di Yoghurt - Yoğurt Dondurması
Malzemeler:
- 160 ml Pınar Süt
- 160 ml Pınar Sıvı Krema
- 100 ml Pınar Süt Tozu
- 225 gr şeker
- 500 ml Pınar Sade Yoğurt
Hazırlanışı:
Sütü ve kremayı derin bir tencerede karıştırın. İçine süt tozu ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Hafif ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritin ve hemen bu karışımı başka bir kaba dökerek soğutun. Süt karışımı soğuyunca içine yoğurdu ekleyin ve yoğurdu yedirecek kadar karıştırın. Eğer varsa dondurma makinenizde, yoksa derin dondurucunuzda bir kapak kapatarak donmaya bırakın. Dondurmanız derin dondurucuda 3-4 saat içerisinde istenen kıvama gelecektir. Servis yaparken böğürtlen püresi, diğer meyveler ya da tartlarla süsleyebilirsiniz.