Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Kaburga Dolmasi

Malzemeler (4 kişilik):

  • 1 kg. kuzu veya oğlak kaburga
  • 150 gr. badem içi
  • Tuz, karabiber, yenibahar
  • 250 gr. kuzu kuşbaşı et
  • 1 su bardağı pirinç
  • Maydanoz veya reyhan
  • Salça veya yoğurt

Hazırlanışı:
Kaburganın kemik tarafı delinmeden et ve kemik arası cep şeklinde açılır. Suda haşlanan bademlerin kabukları soyularak pembeleşinceye kadar yağda kavrulur. Bademin ardından aynı yağ içerisinde kuşbaşı et kavrulur. Bu işlem sırasında diğer yandan pirinç yarım olarak pişirilir. Kavrulan badem ve et ile baharatlar, maydanoz veya reyhan bir kapta karıştırılır. Kaburganın içi ve dışı tuz, karabiber ve yenibaharla ovulur. Hazırlanan iç malzemesi doldurulur ve etrafı dikilir. Geniş bir tencerede sırt kısmı az kızartılır. Bir tencereye sırt kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirilir ve üzerine 3-4 su bardağı kaynar su eklenerek orta ateşte buhar ile pişirilir. Etin tazeliğine bağlı olarak yaklaşık 3-6 saat arasında pişer. Ara sıra kontrol edilerek suyu azaldıkça kaynar su eklenir. Pişen kaburganın üzerine yoğurt veya salça sürülerek önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27