Mayonezli Balık Çorbası
Malzemeler (4 kişilik):
- 1/2 kg lipsos
- 1 baş soğan
- 2 adet defne yaprağı
- 1/2 demet maydanoz
- 3-4 diş sarmısak
- 1/2 kavanoz mayonez
- tuz, kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Tencereye 5-6 bardak su, defne yaprağı, ayıklanmış maydanoz, bir baş bütün soğan ve balık konup 15-20 dakika kaynatılır. Balık kevgirle sudan alınıp derisi, kılçıkları ayıklanır, kuyruğu ve kafası ayrılır. Ayıklanan parçalar temiz bir tülbente sarılıp yine suya konur ve 1 saat kadar kaynatılır. Mayoneze dövülmüş sarmısak eklenerek karıştırılır. Kırmızı biberle balık suyu yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Balıklar da konulup kaynatılır. Sıcak servis yapılır. Çorbanın bir kerede tüketilmesi gerekir. ‹skorpit, kırlangıç ve öksüz balığıyla da çorba yapmak mümkün.