Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Mezgit Buğulama

Mezgit Buğulama

Mutfak: Akdeniz Mutfağı
Hazırlama Süresi (Dk): 35
Nasıl Servis Yapılır: Sıcak
Zorluk Derecesi: 3

Malzemeler:
1 paket Pınar Mezgit
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
3-4 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
4 adet limon
4-5 adet nane
4 adet domates
1/5 bağ maydonoz
Yarım kahve fincanı beyaz şarap (İsteğe göre)
1 kahve fincanı krema

Kaç Kişilik: 4

Hazırlanışı: Tencerede 2 yemek kaşığı yağı kızdırdıktan sonra 1 yemek kaşığı unu ilave edip 1-2 dakika orta ateşte kavurunuz. Karışımın üzerine 3-4 su bardağı su ilave edip iyice karıştırınız. Bu karışıma önceden çözündürülmüş iri parçalar halindeki 1 paket mezgit, 1adet defne yaprağı, 1/4 tatlı kaşığı tuz, 4 adet kabukları soyulup halka doğranmış limon, 4-5 adet tane, karabiber, 4 adet doğranmış domates, 1/5 bağ maydonoz ve yarım kahve fincanı beyaz şarap (isteğe bağlı) ilave edip orta ateşte kaynatınız. Üzerinde biriken köpüğü alıp, kısık ateşete 20-25 dakika pişiriniz. Servis öncesi 1kahve fincanı krema ilave ederek 1-2 dakika daha kısık ateşte kaynatıp servis yapınız.

GeriGeri

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27