Pancar ve Lahanalı Borscht Çorbası
Malzemeler (2 kişilik):
- 2 su bardağı doğranmış lahana
- 1 demet soyulmuş ve kibrit biçiminde kesilmiş pancar
- 1 adet doğranmış soğan, 1 büyük patates
- 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
- 1 diş ezilmiş sarmısak
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 su bardağı et suyu (ya da et bulyonlu su)
- 1/2 su bardağı su
- 1-2 çorba kaşığı sirke (varsa şarap sirkesi)
- 1-2 çorba kaşığı Pınar krema ya da Pınar yoğurt
- Tuz, çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Bir büyük tencereye yağı koyun. Soğanı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. İçine sarmısak, kimyon, lahana ile soyulmuş ve iri kesilmiş patatesi ekleyin. 1 dakika süreyle karıştırarak pişirin. İçine et suyu, 1/2 su bardağı su, soyulmuş ve doğranmış pancar, sirke, tuz ve karabiberi de ekleyin. Kaynama başlayınca, tencerenin kapağını kapatıp altını kısın. 25 dakika pişirin. Üzerini krema ve dereotu ile süsleyip servis yapın.