Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Zeytinyağlı Sakız Kabağı Sarma

Malzemeler (2 kişilik):

  • 2 adet orta boy sakız kabağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 adet orta boy soğan
  • 5 gr şamfıstığı
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 5 gr kuşüzümü
  • 150 gr zeytinyağı

Yapılışı:
Şamfıstığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Kibrit şeklinde doğranmış soğanlar ilave edilir ve kavrulur. Daha sonra pirinç ilave edilir. Kuşüzümü ve baharatlar eklenerek su ilave edilir. Yemek karıştırılarak suyu çektirilir. Ağzı kapalı halde soğumaya ve dinlenmeye bırakılır. Diğer taraftan kabaklar slays makinesinde uzunlamasına kesilir ve ızgarada pişirilir. İki kabak yan yana konularak hazırlanan iç eklenir ve rulo şeklinde sarılır. Fırında hafif ısıtılarak dereotu ve maydanozla servis edilir.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27