Pınar Labneli Peymacun

Malzemeler:
Hamur için:

• 3,5-4 su bardağı un
• Yarım paket yaş maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı ılık su

Harcı için:

• 200 g Pınar Labne
• 1 su bardağı Pınar Kaşar rendesi
• 1 demet maydanoz
• 1 tutam kırmızı pul biber
• 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Un ve tuzu bir kaba koyup ortasını açın, ılık su ve şeker ile eritilen mayayı unun ortasına dökün ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur 1 saat bekleyip kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. Pide şeklinde veya yuvarlak olarak açın ve hazırladığınız harcı üzerine yayın.

KenarlarıHafifçe kıvırın ve kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin, sıcak olarak servis edin.

Diğer Tarifler:

Ramazana Özel İftar Tarifleri 30 Güne 60 Tarif
1|2|3|
 
Copyright 2014 Yaşar Holding A.Ş.