Yaşam Pınarım
Ihlamurlar Altında Yemek

Ihlamurlar Altında Yemek

Kurşun Yarası'ndaki kaymakam rolüyle yıldızı parlayan Bülent  nal yeni kuşak jönlerden. Sinemayı televizyona tercih ettiğini söyleyen İnal'ın en büyük zevklerinden biri de yemek yapmak. Ancak iş temposu, aktörün mutfakta zaman geçirmesine izin vermiyor

Ihlamurlar Altında dizisinin başrol oyuncusu Bülent İnal, 2000'li yılların metroseksüel, çocuksu, duygusal jönlerinin aksine keskin bakışları ve bıyığıyla izleyici farklı bir noktadan yakalıyor. Bunda tabii ki son
iki sezondur izleyiciyi televizyona kilitleyen Kurşun Yarası ve Ihlamurlar Altında dizilerinde oynadığı rollerin etkisi var.

İnal, Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu'nun yetiştirdiği oyunculardan.
Her ne kadar Kurşun Yarası ve Ihlamurlar Altında dizileriyle tanınmış olsa da sinema onun için bir tutku. Rol aldığı filmler Kayıkçı, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Hiç Bir Yerde ve Vizontele Tuuba.

Kebap ve künefe diyarı Urfa'da doğan; otları ve lezzetli balıklarıyla hafif ve sağlıklı bir mutfağı olan izmir'de büyüyen İnal'a göre yemek vazgeçilmez bir zevk. Pişirmeyi de yemek yemek kadar seven aktör, Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki 337'nin ortaklarından. Bu arada altını çizmeden olmaz, 337'nin mönüsündeki yemekler Pınar ürünleriyle yapılıyor.

Bugün çizburger yapacaksınız. Fast food'la aranız nasıl?

Diyet nedeniyle kötü. Eskiden severdim, ama yaş ilerledikçe fast food'un zararlarını görüyorsunuz. Kısıtlı zamanınız varsa fast food kaçınılmaz, ama dikkat etmeye çalışıyorum.

Sizin için mutfak ne ifade ediyor?

Mutfak denince aklıma kültür geliyor. Bir ülkeyi ve insanlarını mutfaklarıyla tanıyabilirsiniz. Mutfak bir toplumun kimliğidir diyebiliriz. Urfa'lı olduğunuza göre yemekle aranız iyi olmalı... Çocukluğum o yörenin yemekleriyle geçti. Patlıcanlı kıymalı tepsi kebabını ve künefeyi çok severim. Ancak
bu yemeklerin ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Diyet yaptığım için de Urfa yemeklerini fazla yemiyorum. Ailem izmir'de yaşıyor. Ağır, etli ve bakliyatlı yemeklerin yerini zeytinyağlı, otlu ve sebzeli yemekler aldı, bir de balık. Ben de Ege mutfağını tercih ediyorum.

Diyet yaptığınızı söylediniz, diyet programınızdan söz eder misiniz?

Kolay kilo alıp veriyorum. Dizi çekimleri sırasında kilo alıyordum çünkü çoğu zaman geç saatlerde ağır yemekler yiyorduk. Diyetisyene gidip test yaptırdığımda insülin oranında problem olduğu ortaya çıktı. Diyete başladım. Şu an üç ara, üç ana olmak üzere altı öğün yemek yiyorum. Beyaz eti tercih ediyorum, haftada bir kez kırmızı et yiyorum. Tatlı ve meyveleri, yemekten iki saat sonra ara öğün olarak yiyorum. Bir buçuk ayda altı kilo verdim. Beslenme şeklim değişmeseydi, 50'li yaşlarımda şeker hastası olabilirdim.

Sette diyet programını uygulamak zor olmuyor mu?

Setlerde catering şirketleri görev alıyor. Bana sebze yemekleri geliyor. Bazen evden yemek götürdüğümde oluyor. Ara öğün için yanımda daima yoğurt ya da diyet bisküvi taşıyorum. Sağlıklı beslenip, kilo verince insan mutlu oluyor çünkü kendini hafif hissediyor.

En sevdiğiniz yemekler neler?

Zeytinyağlı yaprak sarma, Şirince'nin yaprak sarması çok güzeldir. Diyette bile olsam kuru fasulye ile pilava dayanamam. Genel olarak yöresel yemekleri sevdiğimi söyleyebilirim. Bir de İzmir'de yediğim balıklar.

İçecek olarak ne tercih edersiniz?

Asitli içecekler tüketmem, bol su içerim. Çay, kahve de çok içmem. Ayda bir iki defa, iki kadeh şarap içerim. Boğazkere Öküzgözü üzümlerinden yapılan şarapları tercih ederim. Şarabın ritüeli, üzümün yetişmesi, içeceğe dönüşmesi ve şarap tadımı çok hoşuma gidiyor.

Yemek yapar mısınız?

Yemek yapmayı çok severim. Yediğim bir yemeğin tarifine ihtiyaç duymam, nasıl pişirildiğini ve hangi malzemelerinin kullanıldığını yerken anlayıp yapabilirim. Lisedeyken annem ve ablam çalıştığı için bazen
ben yemek yapardım. Şu aralar mutfağa giremiyorum, dışarıda yiyorum. Yemek yapacağım sayılı zamanlardaysa Urfa doğumlu olmama rağmen Ege mutfağının yemeklerini pişirmeyi tercih ediyorum.

Yemek yapmayı özlüyor musunuz?

Bir, iki ay önce diyete başladığımda az yağlı, şeker ve tuz oranı az yemekler yemem gerekiyordu. ilk haftalar gece mutfağa girip diyet yemekleri yapıyordum, sabah da sete götürüyordum. Yemekleri pişirmek için sabahlasam da büyük zevk alıyordum. O zaman yemek yapmayı ne kadar özlediğimi anladım.

Dünya mutfaklarıyla aranız nasıl?

Çin mutfağıyla yeni tanıştım. Sağlıklı ve lezzetli bir mutfak, ancak tatlı ekşi sosa alışamadım. Yeni tatlara önyargıyla yaklaşmam. Çekim için gittiğim Güney Afrika'da timsah etli makarna ve çiğ antilop fileto yemiştim. Ama maymun beyni gibi uç lezzetleri deneyemem.

Hangi restoranları tercih ediyorsunuz?

Taksim'de Taksimoda, Zencefil, Ara Kafe. Teşvikiye'de Kırıntı sevdiğim mekanlar arasında. Haftanın birkaç günü ortağı olduğum 337'de yiyorum. 337'den söz eder misiniz? Yaklaşık bir yıldır hizmet veriyoruz. Mönüdeki yemekler Pınar ürünleriyle yapılıyor. 337, İstanbul'da yer alan dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki kapı numaramız. 337'de fast food ürünlerin yanı sıra makarna ve salatalarımız da bulunuyor. Önceden yalnızca hindi eti sunuyorduk. Bence hindi eti diğer etlerden daha sağlıklı ve besleyici. Artık hindinin yanı sıra kırmızı et de satıyoruz. 337'nin tanıtımında isminizi kullanmadınız...

Açılış yapıp, basın mensuplarını davet etmekten kaçındık. Ama bazı arkadaşlarımız benim ortak olduğumu öğrenip haber yapmak istiyor. O zaman haber yapmalarını önlemiyoruz. Profilo'daki Hindi'nin sahiplerinden Uğur Hanım'la yıllardır böyle bir hayalimiz vardı. Şu an maddi bir getirisi yok. Yine de müdavimlerimiz yok değil. Orada yemek yemekten büyük keyif alıyorum.

Şube açmayı düşünür müsünüz?

Düşünmüyorum, gelecekte kafe açmak istiyorum. Ancak kafenin henüz tarzı ve nerede olacağı belli değil. Aslında alışveriş merkezlerini sıcak bulmasam da derli toplu olmaları nedeniyle bir alışveriş merkezinde
açabilirim.

Mutfağınızın ve buzdolabınızın olmazsa olmazları neler?

Zeytinyağı. Neredeyse tüm yemeklerde zeytinyağı kullanıyorum. Tencere ve tavaların iyi olmasına önem veririm. Buzdolabım boş sayılır. Diyet nedeniyle şarküteri ürünleri, çikolata gibi yiyeceklerden kaçınıyorum.
Buzdolabımda şu sıralar sebze, meyve, otlar ve yoğurt var.

Sofraya önem verir misiniz ?

Çocukluğumdaki sofraları özlüyorum. Küçük bir mutfağım var ve çoğu zaman sofra kuracak vaktim olmuyor. Özlemimi bayramlarda ailemin evinde gideriyorum.

Boş vakitlerinizde neler yapıyorsunuz?

DVD izlemeye ve arkadaşlarımla görüşmeye çalışıyorum. Spor yapmayı sevsem de yapamıyorum. Yazın yüzmeyi, yürüyüş yapmayı ve bisiklete binmeyi seviyorum. Merak ettiğim, yapmak istediğim pek çok şey var. Diziden önce yelkene merak sarmıştım. Kursa üye olduğum sırada dizi başladı. Şİmdi de dağcılıkla ilgilenmek istiyorum. Dizi bittikten sonra en az altı ay çalışmayıp, kurslarla kendimi geliştirmek istiyorum.

Temponuz yoğun. Zor olmuyor mu?

Haftanın en az beş günü çalışıyoruz. Sevmeden bu işi yapamazsınız. Diziyi izlediğinizde, sokakta yürürken insanların sevgi sözcüklerini duyduğunuzda mutlu oluyorsunuz. Hollywood'da yılda bir film çekiyorlar. Oyuncular altı ay boyunca spora, dans kursuna gidiyor, film için çalışıyor. Oyunculuk set dışındaki hayatı nasıl yaşadığınız, kendinizi nasıl doldurduğunuzla ilgili. Ancak Türkiye'de oyunculuğa böyle bakılmıyor. Yoğun temponun nedeni de Türkiye'deki bakış açısı.

Televizyon mu, sinema mı?

Sinema; o koltuklarda oturup perdeden film izlemenin keyfi bambaşka. Sinemanın dilini daha çok seviyorum. Ancak bu televizyonu sevmediğim anlamına gelmiyor. fiu sıralar bazı televizyon dizilerinin sinematografileri filmlerden daha iyi. Çağan Irmak gibi dizi yönetmenlerinin sinemaya çekilmesi gerektiğine inanıyorum. Türk sinemasının kimlik sorunu olduğunu düşünüyorum. Hep farklı sinemaları taklit ediyoruz, kendi hikayelerimizi, oyunculuklarımızı yaratmıyoruz. Türk sineması denince yurtdışındaki insanların kafasında bir şey belirmiyor. Filmimi 3 milyon kişi izledi demek elbette çok güzel, ama dünyaya açılmak şart.

Peki hedefleriniz neler?

Meslekiçi eğitimin verileceği bir eğitim merkezi kurmak istiyorum. Sinema odası, kütüphanesi, stüdyolar olacak. Profesyoneller de gidip kurslar alabilecek. İçinde senaryo yazım kursları, farklı yönetmenlerden oyunculuk eğitimleri, atölye çalışmaları olacak.

Çizburger
Malzemeler
Pınar hamburger köftesi
Pınar hamburger peyniri
Pınar ketçap
Pınar mayonez
Turşu
Domates
Marul
Hamburger ekmeği

Hazırlanışı
• Domates ve turşular doğranır. Marul yaprakları hazırlanır.
Pınar hamburger köfteleri tavada kızartılır. Hamburger ekmeklerinin birine mayonez, diğerine ketçap sürülür. Pınar hamburger peyniri, Pınar hamburger köftesi, domates, turşu ve marul yaprakları ekmeklerin arasına konup servis edilir.

GeriGeriYukarı

Diğer Başlıklar :

Yaşam Pınarım
» Spor
 
Copyright 2014 Yaşar Holding A.Ş.