PINAR Yaşam Pınarım

Pınar’ın misyonu; tüketicilerine sağlık, lezzet, yenilik kaynağı olan ürünleri sunan bir yaşam pınarı olmaktır. Bu misyon çerçevesinde yaşam pınarı olmanın temelde dayandığı üç ana unsur; sağlık, lezzet ve yenilik pınarı olma özelliğidir. Pınar, tüketicilerine sunduğu sağlık, lezzet ve yenilik ekseninde “iyi yaşam”’ı destekler ve faaliyetleri bu ana hedef doğrultusunda sürdürür.

Mutfakların En Renkli Tatlısı

Mutfakların En Renkli Tatlısı


Waffle


Belçika Mutfağı’nın en lezzetli hamur tatlılarından biri olan waffle, özellikle çocuklar tarafından çok seviliyor.  Lezzeti çok, yapımı kolay olan waffle her zevke hitap ediyor. Waffle’ın bir diğer güzel yanı da hamurun üstünü istediğiniz
meyve ve şekerlemeler ile süsleyebilmeniz.

Malzemeler
• 2 yumurta
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı tuz
• Yaklaşık 1,5 su bardağı un
•  1 su bardağından biraz fazla Pınar Süt
•  Çeyrek su bardağı sıvı yağ
•  Kakaolu fındık kreması
•  Çilek, muz, kivi
•  Ceviz, badem, damla çikolata, bonibon v.b

Hazırlanışı
•  Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta akını vanilyanın yarısıyla mikserle köpürene kadar çırpın.
• Yumurta sarılarıyla toz şekeri de ayrı bir kapta çırpın.
• Köpürttüğünüz yumurta akı vanilya karışımının üstüne süt, sıvıyağ, kabartma tozu, kalan vanilya ve tuzu ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederken bir yandan da yavaş yavaş unu dökün.
• Son olarak çırptığınız yumurta sarısı ve şeker karışımını da ekleyip karıştırın.
• Waffle makinesi, tost makinesi veya teflon tavada birer kepçe dökerek beş – altı dakika pişirin.
• Üzerine kakaolu fındık kreması sürün. Dilediğiniz meyve ve kuru yemişlerle süsleyin.

 

Tavada Kolay Waffle

 

Malzemeler

• 125 gr. Pınar Tereyağı
• 1 su bardağı Pınar Süt
• 1 su bardağı un
• 1/2 su bardağı nişasta
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 2 adet yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1/2 paket vanilya

Hazırlanışı
• Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpma kabına alın. Yumurta aklarını kar haline gelene kadar mikserle çırpın.
• Yumurta sarılarını da ayrıca toz şekerle çırpın. Tereyağını, sütü ve vanilyayı ekleyin. Un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın, eleyerek karışıma ilave edin.
• Kar haline getirmiş olduğunuz yumurta aklarını da ekleyerek yavaşca karıştırıp harcı hazırlayın.
• Pişirmek için, yapışmaz yüzeyli bir tavayı tereyağı ile yağlayın ve ısıtın. Karışımdan bir kepçe kadar koyarak her iki tarafını kızarana kadar pişirin.
• Hazırlamış olduğunuz waffle hamurunun üzerine sıvı çikolata ve meyveler koyup ikiye katlayın.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27

 
CookieWeb sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için gizlilik ve kullanım koşullarımıza göz atabilirsiniz.
X