Bir Annenin Çocuğuna Duyduğu Aşk Her Şeyin Üstünde
Ekranların en sevilen, tiyatro sahnelerinin en aranan oyuncularından olan Buket Dereoğlu, sanat camiası içinde olup da, özel yaşamını mümkün oldukça gözlerden uzak yaşıyor. Bir insanın hayatı boyunca başına gelebilecek en güzel şeyin annelik olduğunu dile getiren güzel yıldız, oğluna duyduğu aşkı Yaşam Pınarım okuyucuları ile paylaşıyor.

Çalışan bir anne olmak zor. Oğlunuz Can’a zaman ayırmakta zorlanıyor musunuz?

Zorlanmıyorum. Çünkü Can da, ben de benim çalışma şartlarıma göre yaşamaya alıştık. Zaten çok da ayrı kalmıyoruz. Oyunları genelde İstanbul içinde, yerleşik düzende kendi salonumuzda oynuyoruz. Can büyüdü de artık, hemen hemen her şeyi birlikte yapabiliyoruz, eğlenceli zaman geçiriyoruz.

Anne olmak hayatınıza neler kattı? Neler değişti?

Geçmişe oranla daha cesur, daha korumacı oldum; artık pençelerimi çıkarıyorum. Bir yandan da objektif olmayı öğrendim. Can yuvaya giderken, psikoloji okudum. Hayatımda değişen bir şeyler oldu mu? Hayır, ama çok güzellikler kattı. Anne - çocuk aşkı her şeyin üstündeymiş. Dağları delebilirsin dünya umurunda olmuyor o kadar ciddi bir aşk. Can nasıl bir çocuk?

Can’la iletişiminiz nasıl? Doğduğundan beri yumuşak ve neşeli bir ilişkimiz var Can ile… Kendisini büyük insan yerine koyup öyle sohbet edilince daha mutlu hissediyor. Çok şefkatli, güven dolu, anlayışlı. Çocuk yetiştirirken ‘‘bunlar kesinlikle uygulanmalı’’ diyebileceğiniz kıstaslarınız var mı? Kurallar, kurallar… İnanın bundan hoşlanmıyor gibi gözükseler de kural ve disiplinli hayatı daha çok seviyorlar.

Arsız Davet isimli bir oyunda rol alıyorsunuz. Oyun nasıl gidiyor? Canlandırdığınız karakter hakkında bilgi alabilir miyiz?

Çok başarılı ve enerji dolu başladık. Hayatımda ilk kez bir hayat kadınını canlandırıyorum. Tefecilik yapan evli bir adamla birlikte. Sevgilisinin eşi yurtdışına gidince eve yerleşiyor ama kadın dönünce ortalık karışıyor. Oyunu Kerem Kobay yazdı, yönetmenliğini ise Murat Sarı üstlendi. ‘Arsız Davet’, haftanın iki günü Kadıköy’deki Ak’la Kara Tiyatro’da sahneleniyor. Yeni projeleriniz var mı? İstanbul komedi oyuncuları ile ‘‘Aşkın Kitabı’’ isimli bir tiyatro oyunum daha var Aralık sonuna doğru prömiyer yapacağız. Sizi yakın zamanda ekranlarda da görecek miyiz? Şu an için bir dizi çalışması yok. Bu sezon tiyatro ve sunuculuğa ağırlık verdim.

Her annenin çocuğu için aklından geçen bir meslek vardır. Can’ın ne olmasını istersiniz?

Sporcu olmasını isterim. Oyunculuk konusunda yeteneği var ama oyuncu olmasını istemem. Oyunculuğu çok sevmeme rağmen erkek olduğu için maddi anlamda kendisine yetebilecek ve onu sıkıntıya düşürmeyecek bir meslekle uğraşmasını tercih ederim. Bir aile yapısına daha uygun bir meslek seçmesini arzu ederim, oyunculuk evlilik müessesine uygun bir meslek değil.

Ünlü bir anne babaya sahip olmanın avantaj ve dezavantajları sizce neler? Bizler avantajlarını kullanmayı bunu bir öncelik olarak görmemesi gerektiğini öğreterek büyüttük Can’ı.

Can ünlü bir anne ve babaya sahip olduğunu fark ettiğinde nasıl tepki verdi?

Önceleri TV’de görüp şaşırıp dönüp burada mı, orda mı diye bakardı bana. Dizide oğlumu oynayan çocuk anne dediğinde yüzünü asıp sen benim annemsin derdi. Sonra sete gidip geldikçe kamera ekip vs tabi ki alıştı.

Can’ın gelişimi ve beslenmesiyle ilgili olarak öncelikleriniz neler?

Meyve, sebze, balık ve süt ürünleri

Pınar’ın ürünlerini kullanıyor musunuz?

Hemen hepsini kullanıyoruz. Çünkü, besin konusunda oldukça seçiciyiz. Pınar’ın sütü ve yoğurdunu çok seviyoruz. Pınar Beyaz kahvaltı sofralarımızın ve benim cheese cake’lerimin olmazsa olmazıdır.