Orjinal trileçe tarifi

Arnavut mutfağının sevilen tatlılarından olan Trileçe, son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler hale geldi. Karamel, süt ve pandispanya kekinin muhteşem uyumuyla meydana gelen bu nefis tatlı damağınızı şenlendirecek.

Malzemeler: 6 adet yumurta, 75 gr+75 gr toz şeker, 180 gr un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
Krem şanti için: 1 paket krem şanti, 80 ml Pınar Süt,
Karamel sos için: 200 gr toz şeker, 200 ml Pınar Krema, 20 gr Pınar Tereyağı,
Süt Şerbeti için: 800 ml Pınar Süt, 200 gr toz şeker, 200 ml Pınar Krema

1) Kek için: 6 adet yumurtayı sarısı ve beyazından ayırın. Yumurta beyazlarını 75 g toz şeker ile kar gibi olana kadar çırpın. Sarılarını da kalan 75 g toz şeker ile rengi açılana kadar güzelce çırpın.

2) Kar gibi olan yumurta beyazlarına çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin, fold tekniği ile köpükleri söndürmeden alttan yukarı olacak şekilde birbirine yedirin. Bu işlemi spatula ile çok rahat yapabilirsiniz.

3) Karışımın üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip aynı teknikle karıştırın.

4) Hazır olan kek hamurunu geniş bir dikdörtgen borcama dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 30 dakika pişirin. (Profesyonel fırınlarda, önceden ısıtılmış 170°C fırında kontrollü olarak 20 dakika pişirin.)

5) Krem şanti için: 1 paket krem şantiyi 80 ml sütle çırpıp soğuması için buzdolabına kaldırın.

6) Karamel sos için: Toz şekeri kısık ateşte karıştırmadan eritin. Altın rengine dönen şekere kremayı ekleyin, birkaç dakika sonra tereyağını ilave edin. Homojen kıvam alana kadar karıştırdıktan sonra soğuması için kenara alın.

7) Süt Şerbeti için: Süt, toz şeker ve kremayı bir tavaya alın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Soğuması için kenara alın.

8) Pişen keki fırından çıkarın, ılınmasını bekleyin. Bir kürdan yardımı ile keke delikler açın ve üzerine süt şerbetini her yere eşit yayılacak şekilde dökün.

9) Şerbeti çeken kekin üzerine çırpılmış krem şantiyi ince bir tabaka olacak şekilde sürün.

10) Son olarak üzerine karamel sosu eşit şekilde dağılmasını sağlayarak dökün.

11) Bu aşamada bir kürdan yardımı ile üzerine şekil verebilirsiniz.

12) Hazır olan trileçe tatlısını buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

 
 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27