Pınar'dan Anneler Gününe Özel Lezzet

Pınar, Anneler Günü’nde annelerini sevindirmek isteyenlerle Sahrap Soysal’ın bugüne özel hazırladığı Pınar Labneli Cheesecake Parfe tarifini paylaşıyor. Annelerine bu özel günde, özel bir hediye sunmak isteyen hünerli eller Pınar Labne’yle lezzet şöleni yaşatıyor.

Türkiye’de Labne’nin mucidi Pınar, Anneler Günü’nde annelerine elleriyle hazırladıkları hediyeyi vermek isteyenler için pratik ve lezzetli Pınar Labne’li Cheesecake Parfe’yi sunuyor. Sahrap Soysal tarafından bugüne özel olarak tasarlanan Pınar Labne’li bu özel lezzet ile Anneler Günü’nde annesine sürpriz yapmak isteyenler hünerlerini mutfakta sergiliyor.

Sahrap Soysal’ın cheesecake’e farklı bir yorum kattığı bu tarifte cheesecake lezzeti parfe serinliğiyle buluşuyor. Cheesecake lezzeti annenize tatlı bir sürpriz yaşatırken, parfe serinliği de bahar aylarında içleri ferahlatıyor.

Bu özel lezzet; kendine özgü tadıyla tariflere lezzet katan Pınar Labne’nin sağlıklı ve hafif formülü sayesinde, formuna dikkat eden anneler tarafından gönül rahatlığıyla tüketiliyor. Geriye ise, annelere pişirmeye gerek kalmadan hazırlanan bu pratik tatlının tadını çıkarmak kalıyor.

Anneler Günü’ne Özel Pınar Labne’li Pişmeyen Cheesecake Parfe

Malzemeler:
• 2 paket yulaflı bisküvi
• 50 g eritilmiş tereyağı
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kreması için;
• 3 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
• 1 çay kaşığı tuz
• 3 adet limon
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 paket Pınar Labne (200g)

Yapılışı
• Bisküvileri kırarak robota koyun. Sıvı yağ ve tereyağı ekleyip robotta çekerek hamur kıvamına getirin. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı soğuk su ilave edebilirsiniz.
• Hamuru robottan alın. 22-25 santimetre çapındaki kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyoyla kaplayın. Hamuru bastırarak kalıba yayın.
• Yumurta aklarını geniş bir cam kaseye koyun. Tuzu katıp mikserin yüksek devriyle katılaşıp kar gibi oluncaya kadar en az 7-8 dakika çırpın.
• Yumurta sarılarını ve 1 su bardağı toz şekeri başka bir cam kaseye koyun. Pınar Labne’yi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.
• Diğer taraftan, limonları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayıp 1 su bardağı şekerle birlikte robotta çekin. Püre haline gelen karışımı yumurtalı ve Pınar Labne’li karışımın üzerine ilave edin. Tahta kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.
• Üzerine kar gibi olan yumurta akını yavaş yavaş aktarıp karıştırmaya devam edin.
• Bu karışımı kalıptaki bisküvi hamurunun üzerine aktarıp yayın. Derin dondurucu da en az 6-7 saat bekletin.
• Dondurucudan çıkardığınız pastayı kalıptan alıp servis tabağına koyun. Alüminyum folyoyu sıyırıp atın. Oda sıcaklığında 7-8 dakika beklettikten sonra keskin bir bıçakla dilimleyerek servise sunun.

 
 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27

 
CookieWeb sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için gizlilik ve kullanım koşullarımıza göz atabilirsiniz.
X