Buğday Salatası

Malzemeler :
- 100 gr. buğday
- 20 gr. tane mısır
- 20 gr kornişon turşu
- 10 gr. kabak
- 10 gr. patlıcan kemer
- 10 gr. havuç
- 10 gr. sarı biber
- 20 gr. ince bulgur
- 20 gr. ceviz içi
- 20 gr. domates
- 1/2 avokado
- Yağ, limon, sos
Yapılışı :
Buğdayı 1 gece önceden ıslatıyoruz ve haşlıyoruz.
Sebzeleri ızgarada kızartıyoruz, sonra minik küp şeklinde doğruyoruz. Bulguru üzerini aşacak kadar sıcak su ile ıslatıyoruz, soğutuyoruz. Ceviz içini blenderda çekiyoruz. Geniş bir kapta tüm malzemeyi karıştırıp, yağ, limon sos, tuz ve kara biber ile tatlandırıyoruz. 1/2 avakado ile servis ediyoruz.