Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Haşlama İçli Köfte

Malzemeler

Dış malzeme için

  • 100 gr. ince köftelik bulgur
  • 20 gr. irmik
  • 20 gr. un
  • 50 gr. kıyma
  • Tuz ve biber

Köfte içi için

  • 200 gr. kuzu kıyma
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 20 gr. kavrulmuş çam fıstığı
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz
  • Tuz ve karabiber
  • 20 gr. erik pestili
  • 1 yemek kaşığı Pınar Tereyağı

Yapılışı:
Bulgur, irmik ve unu karıştırın. Yarım çay bardağı ılık su ile üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlendirin. Bulgur, kıyma, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Kuzu kıyması ve soğanı kavurun. Buna çam fıstığı ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun; bu karışıma tuz ve karabiber ilave edip soğutun. Kavrulmuş kıyma içine ince doğranmış maydanoz ve erik pestili ekleyin. İçliköfte için yapmış olduğunuz bulgurlu harçtan alıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın; parmağınızla içini açarak kıyma harcıyla doldurup kapatın. Elinizle yuvarlayarak köfteyi tamamlayın. Kaynar salçalı et suyunda 10 dakika haşlayın.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27