Karides Tempura (Rock Shrimps)

Malzemeler:
- 8 adet karides,
- 200 gr. tempura unu
- 1 adet yumurta,
- 250 gr. su,
- 1 tatlı kaşığı tobiko
- (uçan balık yumurtası)
- 1 kepçe chili sos
- 1 çorba k a ş ı ğı mayonez, az limon suyu, az yeşil soğan, az susam
- Tempura hamuru malzemesi
- Tempura unu, yumurta sarısı, un
Tempura hamurunun yapılışı:
Küçük mayonez tenceresinde 250 gr. su, yumurta ve yeterince un karıştırılarak hamur haline getirilir.
Karides tempuranın yapılışı:
Ayıklanıp temizlenmiş karidesler önce biraz una, sonra da tempura hamuruna batırılarak 180 derece yağda kızarana kadar pişirilir. Karidesler daha sonra chili sos, mayonez, limon, su, tobikolu sosa batırılır. Servis yaparken üstüne ince soğan ve susam serpilir.