Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Karides Tempura (Rock Shrimps)

Malzemeler:

  • 8 adet karides,
  • 200 gr. tempura unu
  • 1 adet yumurta,
  • 250 gr. su,
  • 1 tatlı kaşığı tobiko
  • (uçan balık yumurtası)
  • 1 kepçe chili sos
  • 1 çorba k a ş ı ğı mayonez, az limon suyu, az yeşil soğan, az susam
  • Tempura hamuru malzemesi
  • Tempura unu, yumurta sarısı, un

Tempura hamurunun yapılışı:
Küçük mayonez tenceresinde 250 gr. su, yumurta ve yeterince un karıştırılarak hamur haline getirilir.

Karides tempuranın yapılışı:
Ayıklanıp temizlenmiş karidesler önce biraz una, sonra da tempura hamuruna batırılarak 180 derece yağda kızarana kadar pişirilir. Karidesler daha sonra chili sos, mayonez, limon, su, tobikolu sosa batırılır. Servis yaparken üstüne ince soğan ve susam serpilir.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27