Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Kestaneli Hindi Dolması

Malzemeler:

  • 1 adet Pınar hindi
  • 8 bardak su
  • 1/2 yemek kaşığı tuz

Salçası için:

  • 80 gr. sıvıyağ (4 yemek kaşığı)
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 kahve fincanı domates salçası ya da 2 adet domates
  • 2 su bardağı hindi suyu

Kestaneli iç pilav:

  • 375 gr. pirinç (1,5 su bardağı)
  • 250 gr. kestane
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 60 gr. sıvıyağ (3 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı çamfıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın

Hazırlanışı:
Temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve kaynatılır. Başka bir kapta soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Domates kullanılacaksa, üstüne domatesler de konur. Domatesler kavrulduktan sonra hindi suyu eklenir. Sonra hindi bir tepsiye konur. Üzerine bu salça dökülerek fırına konur. Diğer yanda, iç pilav hazırlanır. 2 silme yemek kaşığı yağın içinde 1 adet soğan öldürülür. Çam fıstıkları da atılarak kavrulur. Daha sonra pirinç ilave edilir ve 10 dakika kadar kavrulur. Bu arada kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır. Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, kuş üzümü, tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve kestaneler eklenir. Üzerine 1,5 bardak su konur. 20 dakika kadar kaynatılır. Fırından çıkarılan hindinin içine pilav doldurulur. 10 dakika daha fırına atılır.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27