Pınar Beyaz’lı San Sebastian Cheesecake
Kısık Ateş Uzman Şefi Oytun Dağlı’dan Pınar Beyaz’lı San Sebastian Cheesecake tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake
Fırın
Malzeme Listesi
600 g Pınar Beyaz
600 g Pınar Krema
250 g pudra şekeri
7 adet yumurta
70 g un
400 g Pınar Ekşi Krema
250 g Pınar Latte Art Barista Süt
Nasıl Yapılır?
- Mikser makinesinde, Pınar Beyaz ile pudra şekerini pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. (yaklaşık 3 dakika)
- Üzerine krema, süt ve ekşi kremayı ilave edin.
- Yumurtaları ve unu da ilave ederek karışımı birbirine yedirin.
- Cheesecake çemberini yağlayın ve içerisini yağlı kağıt ile kaplayın.
- Kenar kısımlarını tekrar yağlayın ve gelişigüzel esmer şeker serpin.
- Karışımı süzerek 26 cm’lik cheesecake kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Fırından alın ve soğumaya bırakın. Cheesecake’i bir gün dolapta dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
Püf Noktası
*Cheesecake’i 1 gün dolapta dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
*26 cm'lik çember kullanabilirsiniz!