Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Pınar Labneli Köz Biber Çorbası

MALZEMELER

  • 2 adet kırmızı salçalık biber

(közlenip kabukları soyulacak ve iri iri parçalanacak)

(en az bir karış uzunluğunda, 20-25 santim olmalı)

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su

(et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz)

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

(sıvıyağ da kullanabilirsiniz)

  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Ayrıca;

  • 2 yemek kaşığı Pınar Labne
  • 1 tepeleme yemek  kaşığı un
  • 1 su bardağı su

YAPILIŞI

  • Salçalık biberleri ocak üzerinde, iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabukarını soyup akan suyun altında yıkayın ve iri iri parçalar halinde dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz biberleri, dörde bölünmüş soğanı, ikiye kestiğini sarımsakları orta boy bir tencereye koyun. Üzerine su ve sıvı yağı ekleyip pişmeye bırakın.
  • Sebzeler iyice yumuşayınca hepsini el blenderiyle çekip püre yapın. Tekrar ocağa koyun ve tuz ve biberleri ekleyerek kaynatın.
  • Diğer taraftan, un, soğuk suyu ve Pınar Labne’yi bir kaseye koyup çatalla çırpın. Sıcak çorba suyundan bir kepçe katarak ılık hale getirin.

Ilık hale gelen karışımı, çorbaya karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Kuru naneyle süsleyerek servise sunun.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27

 
CookieWeb sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için gizlilik ve kullanım koşullarımıza göz atabilirsiniz.
X