Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Pınar Labneli Patlıcan Ezme

MALZEMELER

  • 200 gr Pınar Labne
  • 4-5 adet orta boy kemer patlıcan (ince uzun patlıcan)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • ½ demet maydanoz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

YAPILIŞI

  • Patlıcanları ocakta, fırında ya da mangal ateşinde yumuşayıncaya kadar közleyin. Yanmış kabuklarını akan suyun altında yukarıdan aşağıya doğru soyun. Eğer patlıcanların kararmasından endişe ediyorsanız, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırıp patlıcanları bu karışımın içinde bekletin.
  • Pınar Labne’yi geniş ve derin bir kaba koyun. Üzerine dövülmüş sarmısakları ilave edip karıştırın. Tuzu da ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  • Patlıcanları kesme tahtası üzerinde incecik dilimleyip labneli sosun  içine aktarın. Ceviz içini katıp tekrar karıştırın. Sonra da servis tabağına aktarın.  
  • Üzerine sızma zeytinyağını gezdirip pulbiberi serpiştirirn. İncecik kıyılmış maydanozla süsleyip servise sunun. 
 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27

 
CookieWeb sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için gizlilik ve kullanım koşullarımıza göz atabilirsiniz.
X