Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Sini Oruğu (Hatay)

Malzemeler (6 kişilik):

  • 500 gr dana kıyması
  • 500 gr kuru soğan
  • 100 gr ceviz
  • 200 gr köftelik bulgur
  • 1 yumurta sarısı
  • 10 gr toz kırmızı biber
  • 2 bardak sıcak su
  • 20 gr tuz
  • 20 gr karabiber
  • 20 gr kimyon
  • 10 gr domates salçası
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı:
Bulgurun üzerine sıcak su ekleyip, hava almayacak şekilde demlenmeye bırakın. Küçük bir tencerede doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 400 gr kıymayı ekleyin ve pişirmeye devam edin. Suyunu çekmeye yakın cevizleri de ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon ve toz biber ilave ettikten sonra, oluşan bu karışımı soğumaya bırakın. Demlenen bulgurun içine tuz, karabiber, domates salçası ve 100 gr dana kıyması ekledikten sonra, bu hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Baklava tepsisine hamurun yarısını koyun ve kalınlığı 2 cm olacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı ekleyin. Kalan hamuru açarak, harcın üzerini kapatın. 1 saat dinlendirdikten sonra 200 derecede fırında 17 dakika pişirin.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27

 
CookieWeb sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için gizlilik ve kullanım koşullarımıza göz atabilirsiniz.
X