Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Süleymaniye Çorbası

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 200 gr. Pınar tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 1 adet patates
  • 2 demet ıspanak
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 200 gr. Kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • 3 su bardağı kemik suyu
  • 3 çay kaşığı tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Kırmızı mercimeği haşlayıp süzün. Ayrı bir yerde havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarımsakları rendeleyin, ıspanakları da küçük küçük doğrayıp yağda kavurun. Üzerine üç su bardağı su ilave edip pişirin. Bu arada başka bir tencerede unu yağda kavurup bir su bardağı soğuk su ilave ederek karıştırın. Önceden haşladığınız mercimeği soğuk kemik suyuna ilave edip bir süre kaynatın. ‹çine kavurup haşladığınız sebzeleri ekleyerek karıştırın. Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup çok küçük yuvarlak köfteler hazırlayı n. Yağda kızartıp pişmekte olan çorbaya ilave edin. 10 dakika kadar pişirip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27