Kivili Çilek Tatlısı
Malzemeler:
- 250 gr halka halinde doğranmış çilek
- 3-4 çorba kaşığı toz şeker
- Her tabak için bir kivi
- İrice doğranıp kavrulmuş yer fıstığı
Yapılışı:
Çilekleri toz şekerle birlikte ufak bir tavaya alın. Arada karıştırarak 5-6 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Tabakları soyup halka halinde doğradığınız kivilerle süsleyip üzerine çilek sos koyun. En üste de yer fıstıklarını serpip servis edin. (4 kişilik) (Bu tarifin bir başka versiyonu: Çilekleri doğradıktan sonra bir tane de elma doğrayın, bir de portakalın suyunu sıkıp aynı miktar şekerle pişirin. Elmalar kızaracak, portakal suyunun aroması tatlınızı hafifçe zenginleştirecek ve hafif sulu bir nevi kompostoya dönüştürecek. Üzerine biraz kavurup tadını zenginleştirdiğiniz yer fıstığı, ceviz veya badem koydunuz mu tatlınız hazır.)