Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Künefe

Malzemeler:

  • 1 kg. tel kadayıf
  • 750 gr. tuzsuz peynir
  • 1,5 paket margarin
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Hazırlanışı:
Tel kadayıfları bir bıçak ve kesme tahtası yardımıyla tutam tutam ayırıp olabildiğince küçük kesin. Kestiğiniz kadayışarı yayvan bir tepside, erittiğiniz 1,5 paket margarinle yağlayın. Kadayışar iyice yağlandıktan sonra kadayışarı ikiye bölüp yarısını tepsiden çıkarıp ayrı bir tabağa alın. Kalan kadayıfı tepsiye iyice yayarak olanca gücünüzle bastırıp ince olmasını sağlayın. Tuzsuz peynirleri rendeleyerek tepsiye bastığınız kadayıfın üzerine serpin. Kadayıfın her yerine peyniri eşit olarak serptikten sonra tabağa aldığınız kadayıfı da tepsideki kadayıfın üzerine yayıp yine olanca gücünüzle bastırıp iyice yayın. Daha sonra tepsiyi bir fırına alarak, fırının altını ve üst tarafını yakın. Künefe kızarana dek pişirin. Künefe pişerken bir tencereye üç bardak suyla üç bardak şekeri koyup ocakta kaynatın. En son ocakta kaynattığınız şurubu künefenin üstüne döküp servise hazırlayın. Sıcak servis edilir.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27