Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Pehli (Tokat)

Malzemeler (6 kişilik):

  • 1,5 kilo kuzu kol veya kuzu but
  • 2 çorba kaşığı
  • Pınar Tereyağı
  • Tuz

Pilav için

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2,5 su bardağı et suyu
  • 100 gr Pınar Tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı:
Tereyağını tavada eritin. Etleri çevirerek kızarttıktan sonra bir tencereye alın ve 3 bardak sıcak suyu etlerin üzerine dökün. Etler ocakta pişerken yarım saat sonra üzerine tuz ilave edin ve etler pişinceye kadar kaynatmaya devam edin. Pilav için, 2 su bardağı pirinci sıcak su ve tuz ile ıslatın. Pilavı pişireceğiniz tencereye, 2,5 su bardağı et suyu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya, tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Suda bekleyen pirinçleri yıkayıp süzün ve kaynayan suya bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra tencereyi ocaktan alın. Bir tavada, 100 gr tereyağını kızdırıp, pişmiş olan pilavın üzerine gezdirerek dökün. Pehli etiyle birlikte servis yapın.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27