Pınar Kayseri Mantı
Malzemeler:
- 1 paket Pınar Kayseri Mantısı
- 4 su bardağı Pınar Yoğurt ( önceden buzdolabından çıkartılmış, çırpılmış ve oda sıcaklığına getirilmiş )
- 2 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- 1,5 lt su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 diş sarımsak
Hazırlanışı:
1,5 lt suyu tencereye alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca mantıyı ilave edin ve kaynama noktasına geldikten sonra 15-20 dakika pişirerek tencereyi ocaktan alın. Mantıyı eşit miktarda tabaklara boşaltın. Üzerine oda sıcaklığında çırpılmış yoğurt ( isteğe göre dövülmüş sarımsak eklenmiş ) dökün. Tereyağını küçük bir tavada eriterek içerisine tatlı kırmızı toz biber, nane, sumak ekleyin. Tereyağını köpürterek mantının üzerine dökün ve servis edin.